De dagen van Jolanda van Groningen | Dag 3

Geschreven doorJolanda van Groningen

07/01/2018

Dag 3

Op 3 januari was de kick-off van de 30 dagen blogmarathon en zal ik 30 dagen een blog en/of vlog gaan publiceren.

Hallo zondag!

Wat schijnt hier de zon weer heerlijk vandaag. Bij jou ook? Daar word je toch helemaal vrolijk van!

Ik wil je vertellen over de dieren bij mij op de boerderij. Als ik nu uit mijn raam kijk zie ik Leentje en Jurk, twee paarden, een Fries en een Fjord, enthousiast, door de wei, achter elkaar aan rennen. Ik zie nu dat ze worden aangemoedigd door Mikey en Dena, de twee honden die hier dag en nacht het fort bewaken. Mikey is een “vuilnisbakkenras” en een echt brutaaltje. Dena is een Bernen sennen en een rustig en lief beest. Beiden zijn ze amper één jaar oud. Ze rennen nu langs het hek waar de paardjes vanmorgen vanuit de stallen naartoe zijn gebracht. De stallen van Jurk en Leentje bevinden zich in de deel van mijn boerderij. Ze hebben ieder een grote stal en elke dag staat daar de radio aan. Ik zie nu dat ze duidelijk genieten van de aanwezigheid van Mikey en Dena, want samen doen ze een spelletje. Dena en Mikey rennen langs het hek en de paarden Jurk en Leentje rennen aan de andere kant van het hek vrolijk met ze mee. Zo leuk om te zien.

Als ik naar buiten loop, word ik altijd heel enthousiast ontvangen door de honden en als ik het terrein met de auto oprijd, rennen ze blaffend naast de auto mee naar mijn parkeerplek om mee vervolgens te begroeten. Zo leuk dat ze mij al vanaf dag twee dat ik hier woonde, herkenden, en mij zien als “goed volk”. Naast mijn huis is zoals je waarschijnlijk misschien al weet, een zwembad en een grote trampoline. Die trampoline wordt regelmatig gebruikt door mijn kleine bezoekertjes. Het grappige is, dat als er een kind op de trampoline aan het springen is, heel vaak Mikey, aan komt lopen en ook op de trampoline springt en meedoet. Hilarische momenten zijn dat altijd. Het is net een kind. Ook speelt Mikey graag verstoppertje. Ja echt! Hij verstopt zich achter een haag of struik en als het kind ‘m dan roept, springt is ineens uit de bosjes. Je lacht je rot als je dat ziet.

Ach wat woon ik toch prachtig en wat ben ik dankbaar.

Rond de feestdagen heb ik ook een digitale kerstkaart mogen produceren, die in plaats van de reguliere kerstkaart nu eens als video in de nieuwsbrief werd verstuurd naar opdrachtgevers, medewerkers en ambassadeurs. Hieronder kan je, om een indruk te krijgen, de video bekijken. Hier was de opdracht, dat de video maximaal 15 seconden mocht duren om ervoor te zorgen dat de nieuwsbrief goed bekeken zou gaan worden. Ook moest deze een vrolijke- en lowlevel uitstraling krijgen en hun drie firmanamen duidelijk vermeld zouden worden in de video, en daarnaast twee websitevermeldingen.

Bekijk hieronder de desbestreffende video.

Hier ben ik deze week mee bezig geweest.

Deze week ben ik drukdoende geweest met het verder ontwikkelen van een hele coole website en webshop. Voor de laatste puntjes op de i is er nog een fotoshoot gepland op een supermooie en speciaal uitgekozen lokatie. Hier zal een serie geschoten worden die de sfeer van het bedrijf en de persoonlijkheid van mijn client zullen benadrukken. Ik kijk echt uit naar het resultaat. Weken van voorbereiding zijn vooraf gegaan en het product is nu bijna een eindproduct en kan binnenkort getoond gaan worden. En wat is het toch fijn als je een klik hebt met je opdrachtgever en deze je toelaat om heel dichtbij te komen, onder de huid te mogen kruipen, waardoor je deze emotie terug kan vertalen in je opdracht, in dit geval een website en webshop.

Ik wil er echt naartoe dat ik alleen nog maar opdrachten uitvoer waar ik volledig achter kan staan, waar ik feeling mee heb en de opdrachtgever mij toegang geeft om hem of haar te mogen “lezen”. Dat zijn opdrachten die ook het beste resultaat opleveren en zoveel voldoening geven. Voor de client en ook voor mezelf.

Ik ben ook bezig geweest met de voorbereiding om de laatste hand te leggen aan een video voor een bedrijf dat in Nederland de op één na grootste leverancier is van het leveren van koks, voor horeca, zorginstellingen, kookworkshops, hotellerie, evenementen etc. De betreffende video laat een kookworkshop zien waarbij deelnemers sociaal gehandicapten zijn. Begin volgende week wordt deze video volledig afgerond en zal deze worden afgeleverd bij de opdrachtgever.

Misschien ook wel interessant voor jou

Share This