De dagen van Jolanda van Groningen | Dag 10

Geschreven doorJolanda van Groningen

16/03/2018

Dit kan jij ook! Uitleg van de wow factor.

Op 11 en 12 april heb jij tijdens de seminars op de Fenexpo Businessdagen, kennis kunnen maken met mijn nieuwe bedrijf, JOOS Mastermind. Samen met mijn twee partners, Paul Beens en Ricardo Kuster, heb ik mogen uitleggen waarom 95% van alle ondernemers niet succesvol zijn of worden en wat wij met onze JOOS Mastermind sessies in 10 weken kunnen realiseren met onze deelnemers. Tijdens de Mastermind sessies hanteren wij een doorontwikkelde en bewezen methode, en nemen je mee van A naar B. Dit is de rationele methode. Deze methode werkt als je ook onze emotionele methode deel laat worden van jouw interne systeem.

Door jarenlange studies en volgen van seminars, lezingen van wetenschappers en uit eigen ervaring, weten wij, dat wij jou de sleutel kunnen aanbieden, die deuren voor je zal openen, die jij geopend wilt hebben.

Jouw mindset maakt een belangrijk deel van je persoonlijkheid uit, maar ze zijn te veranderen. Wist je dat? Alleen al als je weet dat het bestaat, kan je ervoor zorgen dat je anders denkt en reageert. Je kunt jezelf aanpakken als je merkt dat je in de greep bent van de statische mindset, bijvoorbeeld als je kansen om te leren laat schieten of ontmoedigd raakt als iets veel inspanning kost. Schakel dan over naar de op groei gerichte mindset: pak kansen, leer van fouten, blijf moeite doen. Dit klinkt eenvoudig toch? En dat is het ook, als je weet hoe! JOOS Mastermind heeft een enorme spiegel, die jou laat zien, wie je bent en waarom je doet, wat je doet. Daarnaast wordt binnen de Mastermind gebruik gemaakt van de kennis van deelnemende ondernemers in de Mastermind groep en de kennis van de coaches die verbonden zijn aan JOOS Mastermind.

Bij het veranderen van de mindset, speelt de interne monoloog – de zelfspraak –  een belangrijke rol. Een interne monoloog die gericht is op veroordelen moet veranderen in een monoloog die aanstuurt op ontwikkeling. Is dat interessant of niet?

Kennis over de werking van het brein kan, als jij dat wilt, bijdragen aan het veranderen van je mindset. Sommige mensen denken dat je slim, middelmatig of dom bent en dat altijd blijft. Maar recent hersenonderzoek laat zien dat het brein lijkt op een spier: deze wordt sterker als je hem vaker gebruikt. Bij het leren ontstaan er nieuwe, kleine verbindingen. Hoe meer je jezelf uitdaagt om te leren, hoe meer hersencellen ontstaan. Het resultaat? Een gezonder, scherper verstand.

De wow factor komt steeds dichterbij.

Veranderen van je mindset is geen chirurgische ingreep. Als jij je mindset verandert, zijn je oude overtuigingen niet ineens weg. Was dat maar waar. Je nieuwe overtuigingen krijgen een plaatsje naast de oude. Als ze sterker worden, bieden ze je een andere manier van denken, voelen en gedragen. Nu is het een kwestie van volharding. De kracht om dit vol te hoeden komt door de samenstelling van de groep deelnemers. De wet van de aantrekkingskracht. Herhaling zorgt voor versterking. Voel jij ‘m al? Het veranderen van je mindset bestaat niet uit het toepassen van een paar trucjes. Het gaat niet enkel om het toepassen van op groei gerichte methoden, maar om het veranderen van je denken. En laten wij daar nu heel veel ervaring in hebben en jou willen laten inzien en trainen om ervoor te zorgen, dat jij je doelen gaat bereiken, hoe klein of groot ze ook mogen zijn. Heerlijk toch?

I have a dream….

Natuurlijk is er altijd een verschil tussen de realiteit van alledag en onze gedroomde toekomst: de creatieve spanning tussen datgene wat je zelf echt graag wilt en de werkelijkheid. Als je je eigen visie of een resultaat echt belangrijk vindt, ben je bereid om je leven zodanig te veranderen dat je dit resultaat ook daadwerkelijk wilt bereiken. “I have a dream….”, zei Martin Luther King, of gaat dit ook jouw uitspraak worden?

Wat is jouw mindset?

Kijk eens naar jouw mindset. Neem de tijd om na te gaan hoe jij reageert als je iets goed hebt gedaan en/of wanneer iets niet gelukt is. En welke gedachten komen dan bij je op? Zijn dat gedachten die horen bij een Fixed mindset, zoals:

  • ‘ik durf het niet”
  • “ik heb gefaald”
  • “jij hebt makkelijk praten”
  • “ik vind het saai”
  • “gelukkig heb ik er niet veel moeite voor gedaan”

Of zijn dat gedachten die passen bij een Growth mindset, zoals:

  • “hoe zal ik dit gaan doen?”
  • “ik ga het proberen”
  • “ik mag hulp vragen”
  • “ik kan het”

Weet jij wat de voordelen zijn van de Growth mindset?

Je leven wordt er leuker van.
Je zult andere “positieve” mensen ontmoeten.
Je krijgt/hebt (meer) plezier in dingen.
Het is goed voor je zelfvertrouwen.
Jouw uitstraling zorgt voor een aantrekkingskracht naar anderen.
Je relaties met andere mensen verbeteren doordat de contacten zich verdiepen.
Als iets nu niet lukt, kun je zeggen dat het nog niet gelukt is.
Het geeft je de mogelijkheid om te blijven leren en door te zetten.
Je hoeft niet alles te kunnen of weten….en mag dit ook zeggen.
Je mag fouten maken.
Je leert van feedback/kritiek.
Je leert omgaan met tegenslagen.
Je wordt veerkrachtig(er).
Je voelt je gelukkig(er).
Je laat je niet meer snel uit het veld slaan.

Wil je je persoonlijkheid verder onderzoeken en als ondernemer het verlangen hebben om je dromen nu eens echt te gaan realiseren?

Laat je horen! Bel voor een kennismaking met JOOS Mastermind. In 10 weken nemen wij je mee op jouw ontwikkelingsreis. Niet alleen met kennis en skills kom jij van A naar B, maar 90% van je succes hangt samen met jouw mindset. En dan gaat het gebeuren. Zorg ook dat jouw verlangen, werkelijkheid wordt.

Iedereen mag en kan een topper zijn.

Just Go For It!

Jolanda van Groningen
info@joosmastermind.nl
mobiel nummer 06-24678119

voor meer info

Misschien ook wel interessant voor jou

Share This